Gratis levering binnen België vanaf € 99,00
over ons icoon

over ons

we worden blij van duurzaam, mooi en uniek

Processed with VSCO with ss1 presetProcessed with VSCO with ss1 preset

Wij houden van eenvoud met een sprankeltje kleur.

En van duurzame materialen, zachte gebreide stoffen, en geleefde meubels met een verhaal.

(ook wel van warme zomers, laat opblijven, lang uitslapen en nacho’s)

We koesteren mooie spulletjes en geloven dat iets niet noodzakelijk nieuw moet zijn om mooi te zijn.

(ook van een rommelmarktvondst kunnen we dus intens gelukkig worden)

Vanuit deze voorliefde is Smukt ontstaan. Smukt is het Deense woord voor mooi en omvat dan ook alleen maar dingen die wij mooi vinden. Het is een combinatie van tijdloze basics, hippe nieuwigheden en (al dan niet gepimpte) stukken die klaar zijn voor een tweede leven. Een verzameling van stijlvolle spulletjes die de kinderkamer opfleuren, maar die tegelijk ook perfect passen in de rest van jouw interieur. Spullen waar zowel jij als jouw kinderen blij van worden.

Smukt is ook een idee om de wereld net een tikje duurzamer te maken door naast een assortiment van nieuwe dingen ook preloved spullen aan te bieden. Dingen die maar even gebruikt zijn, maar die absoluut nog een tweede leven verdienen. Want hier worden wij dan weer blij van.

Smukt brengt samen wat wij leuk vinden om te doen.

Wij dat zijn trouwens Jo, Tine, Sid & Lou.

Jo is kaal, heeft een baard en veel tattoos. Hij is grafisch vormgever, fotograaf en webdesigner. Hij wandelt graag, fotografeert veel, kookt lekker en z’n hobby is entomologie. Zijn lievelingskevers komen uit de familie van vliegende herten.

Tine heeft rossig haar en sproetjes. Als je haar tegenkomt in het wild heeft ze bijna altijd een geel handtasje bij zich. Ze is interieurarchitecte en kleuradviseur en houdt van witte tulpen, de start van de lente en alle soorten pasta. Muziek uit de jaren ‘80 maakt haar helemaal gelukkig.

(In 2009 zijn we stiekem getrouwd in New York)

Een jaar later is Sid geboren. Sid is een krullenbol die graag skate, gamet, ravot met vrienden en grapjes maakt. Tegelijk is hij ook heel zorgzaam voor z’n zus. Hij is verzot op frietjes en heeft een hekel aan jeansbroeken. Sid weet heel zeker dat z’n verzameling Pokémon kaarten ooit een miljonair van hem gaat maken.

Lou is 5 jaar jonger dan Sid en momenteel een echt meisje-meisje. Ze leeft in een wereld vol eenhoorns, glitter, prinsessen en regenbogen. Haar lievelingskleur is natuurlijk roze. Ze heeft blauwe ogen en blond haar dat ze het liefst van al zo lang zou laten groeien als Rapunzel. Ze is gek op verkleden, lezen, tekenen en ballet.

(en zonder chocolade-ijsje als dessert kan ze onmogelijk gaan slapen)

Wat leuk om jou hier te ontmoeten.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.