Gratis levering binnen België vanaf € 99,00
hoe maak je een moodboard icoon

Hoe maak je een moodboard?

En ontdek je stap voor stap je eigen stijl.

hoe maak je een moodboardhoe maak je een moodboard

Tijd voor een nieuwe kinderkamer.

Vol goeie moed begin je eraan. Het zal de coolste kamer ooit worden, speciaal voor jouw kleine speelvogel. Je verzamelt enthousiast kleurstalen, tekent grondplannetjes en speurt het internet af op zoek naar mooie spullen.

En dan slaat plots de twijfel toe.

Kloppen de kleuren die je hebt gekozen eigenlijk wel, past alles echt wel bij elkaar, wordt het niet te druk of mag het toch nog wat meer zijn. Zal mini het wel even geslaagd vinden als jijzelf?

Maak een moodboard.

Een eenvoudige manier om door de bomen het bos terug te zien is het maken van een moodboard of beeldcollage. Je kan dit doen door knippen en plakken of handige apps als Go moodboard, Milanote of Pinterest. Bedoeling is om een verzameling te maken van beelden die je mooi vindt. Dit kunnen afbeeldingen zijn van kinderkamers of kinderkameraccessoires, maar dit hoeft absoluut niet. Het kan ook een foto zijn waarvan de kleurcombinatie je aanspreekt of die een interessante vorm of materiaal weergeeft. Het is in deze fase absoluut niet belangrijk dat al jouw afbeeldingen bij elkaar passen en dadelijk 1 perfect geheel vormen. Het gaat erom dat je een inzicht krijgt in welke dingen jou allemaal aanspreken om welke reden dan ook.

Geef het ook wat tijd. Het is heel normaal dat je niet zomaar ineens een stapeltje mooie afbeeldingen vindt. Een moodboard maken is een proces waarbij je steeds nieuwe afbeeldingen toevoegt gedurende een bepaalde periode. Je kan deze afbeeldingen bewust gaan zoeken of eerder toevallig tegenkomen.

Als je na een tijdje beslist dat je wel genoeg beelden hebt verzameld dan gaan we deze gebruiken om jouw stijl vast te leggen. Er bestaan ontzettend veel interieurstijlen van strak minimalisme tot landelijk rustiek en alles hier tussenin. De naam die het beestje heeft is niet zo belangrijk, maar wel dat jij zelf weet welke sfeer je wil creëren. Als je een duidelijk beeld hebt van jouw stijl dan wordt de kans dat je een miskoop doet natuurlijk veel kleiner.

Vertrek vanuit de basis.

Bekijk je moodboard eens goed. Welke elementen vind je zelf het allermooist? Kijk hierbij naar kleurcombinaties, vormen (afgerond, hoekig,…) en materialen (glad, spiegelend, ruw, wollig,…). Misschien heb je al wel een meubel of accessoire gevonden dat zeker een plekje in jouw kinderkamer krijgt.

Ga dan opbouwen vanuit deze elementen. Vertrek vanuit het meubeltje, de kleurcombinatie of het materiaal dat je het mooist vindt en bekijk met welke andere afbeeldingen op jouw moodboard deze de leukste combinatie vormt. Dat wordt namelijk de basis waaruit je gaat vertrekken. Bij alle spulletjes die je nu nog tegenkomt of waarvan je twijfelt of ze wel gaan passen moet je jezelf de vraag stellen of ze matchen bij jouw basis of toch niet echt helemaal. Niet alles hoeft trouwens toon-op-toon te zijn. Een contrasterende kleur of een opvallend accessoire kunnen het geheel net dat beetje spannender maken. Doseren is hier het sleutelwoord.

Wees wel steeds eerlijk tegen jezelf. Je kan bijvoorbeeld verliefd worden op een kastje of een tapijt, en al helemaal wanneer het toevallig ook nog eens verkocht wordt met een interessante korting. Maar als de afmeting of de kleuren toch niet helemaal kloppen bij de rest van de kamer dan heeft het geen zin om het aan te schaffen (tenminste, toch niet voor deze kamer 😊).

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.